Over Sereen Yoga

 

Ik ben Herma, gediplomeerd yogadocent, het gezicht achter Sereen Yoga. Ik help mensen om hun houding te verbeteren, hun spieren te sterken en lichamelijke en geestelijke problemen te verhelpen en te voorkomen door het doen van yoga.

Yoga is een eeuwenoude levensstijl die al duizenden jaren geleden door de oude Indiërs beoefend werd. Gelukkig is het in de vorige eeuw ook naar Nederland gekomen. Eerst werd gedacht het dat het zweverig was of dat het een godsdienst was of dat het gedaan werd door geitenwollensokkenmensen. Dit is natuurlijk enorm achterhaald. Yoga is hot and happening. Afgezien van het feit dat het de laatste jaren enorm in populariteit gestegen is, is het bewezen dat het voor lichaam en geest heel positief werkt.

Naast dat het dus geweldig is voor lichaam en geest wil ik mensen graag helpen door hen te leiden in de yoga en te laten ervaren dat je door het doen van yoga, welke vorm dan ook, heel veel problemen kunt voorkomen en helen. Hoe mooi is dat.

foto-herma-jonker-nieuw

15 jaar geleden kocht ik een boekje met een dvd over yoga.

Regelmatig deed ik de oefeningen thuis op de mat.

Zoals het met veel dingen gaat, bleef het boekje en de dvd steeds vaker in de kast.

Ik heb veel problemen gehad met mijn bekken en onderrug. Na bezoeken bij sportartsen, fysiotherapeuten en osteopaten kreeg ik het advies, krachttraining! De rest van mij leven zo veel mogelijk mijn spieren sterken en mijn core bikkelhard maken en houden. Natuurlijk bleven de problemen zich voor doen. Elk jaar wel een keer spit, of ik kon mijn knie ineens niet meer buigen en allemaal van die bijzondere dingen.

In 2019 besloten wij te verhuizen naar de noordzijde van de Veluwe. Een heerlijke plek in het bos. Bij dit nieuwe plekje hoorde naast een nieuwe baan in het onderwijs ook een andere uitdaging, de yogadocentenopleiding. Inmiddels volgde ik op de sportschool elke week een vinyasa yogales. En wat deed iedereen dat toch knap. Ik keek mijn ogen uit. Natuurlijk heb ik later geleerd dat je juist je ego loslaat en naar binnen keert en met jezelf bezig bent.

Eenmaal verhuisd ben ik in september 2019 met de yang yoga docenten opleiding begonnen. Dat was een geweldige eyeopener.

Inmiddels was ik gestopt met de krachtsport en echt waar, ik viel niet uit elkaar.

Na de yang yoga/ vinyasa opleiding heb ik de Critical alignement/restorative yoga opleiding gedaan, dat is met een kijk op de botstructuur en wat wel en niet haalbaar is kijkend naar de botten. En hoe je op een gezondere manier voor je lichaam een houding aan nemen kan.

Dit was een geweldige eye opener. Nadat ik een treetje teveel nam van een trapje en het in mijn rug voelde schieten, ben ik met mijn inmiddels opgedane kennis op een onderrugrol gaan liggen en de dag daarna had ik nergens meer last van. Hoe geweldig is dat als je met deze kennis jezelf en andere mensen helpen kunt.

Zoveel viel op zijn plek. Natuurlijk heb ik af en toe nog wel eens hier en daar een pijntje, maar met de kennis die ik nu heb, of het nu op fysiek of op energetisch niveau is, je kijkt en handelt er nu heel anders naar. En gaat ermee aan de slag.

Daarna ben ik met de yin yoga opleiding gestart. Wat heerlijk om ook op dit niveau mensen te mogen helpen. Doordat je nu vanuit zachtheid, zonder gebruik van spieren ongeveer 5 minuten in een houding zit, de houding wordt, breng je rek aan op het bindweefsel, waardoor het bindweefsel kan smelten en de orgaan energie weer volop kan stromen. Daardoor kun je emoties die vastzitten loslaten.

Met al deze kennis is het idee ontstaan om een programma te maken voor mensen met rug, nek en schouderklachten. Zeker omdat ik erover mee kan praten en een ervaringsdeskundige ben op dit gebied. Alles gedaan en overal geweest. Ben je benieuwd.  Meld je aan voor een gesprek. Wil je eerst de gratis "Ontspan je nek, rug en schouders les doen?" Dat mag ook, klik dan hier.

Ben je juist geïnteresseerd in
  • Reiki
  • 1 op 1 behandelingen
  • groepslessen

klik dan hier